Couperose

Couperose zijn blijvend verwijde haarvaatjes als gevolg van plaatselijk zwak bindweefsel en openbaart zich vooral in het gelaat en op de borst en decolleté. Couperose kan voorkomen als een vlek of enkel als een adertje.

Spider Naevus

Spider Naevus is een verschijningsvorm van couperose met in het midden een “kern/centrum” waaruit een kluwen van verschillende gesprongen vaatjes met “uitlopertjes” ontstaan die daardoor qua vorm op een spinnetje lijken. Ze ontstaan ook vaak tijdens de zwangerschap en op couperosehuiden. Meestal is één behandeling al effectief genoeg om een spider naevus te verwijderen.

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes komen veelvuldig voor en we zien ze voornamelijk op de romp. Bij vrouwen ontstaan de bloedblaasjes in de loop der jaren of tijdens de zwangerschap. Het zijn volkomen onschuldige kleine ronde vlekjes die soms op de huid lijken te liggen.

Couperose behandel ik met de T away. Door middel van de USHF (Ultra Short High Frequency)-methode kan ik veel cosmetische indicaties behandelen. Door het directe effect van de behandeling verlicht ik je huidprobleem al na één bezoek. De korte veelvuldige stroomimpulsen concentreren zich in de punt van een ongeïsoleerd klein staafje, waardoor de punt warm wordt. Met dit staafje stip ik het adertje aan, dat door de warmte verschrompelt. Het bloedvaatje wordt dichtgebrand en het bloed verdwijnt. Het lichaam zal het aangestipte adertje op natuurlijke wijze opruimen, dit duurt ongeveer 2 weken. Je ziet tijdens de behandeling direct resultaat.

Er ontstaat na de behandeling een heel fijn korstje op de plekken die ik heb aangestipt. Deze korstjes zijn na een aantal dagen helemaal verdwenen. In een volgende behandeling ga ik verder met de adertjes die er nog zitten. Ik behandel ze net zo lang tot we het gewenste resultaat hebben bereikt. Tussen twee opeenvolgende behandelingen zitten 6 weken om de behandelde huid zich te laten herstellen. De behandelingsduur per keer ligt tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van je huidconditie. Het mooiste resultaat bereiken we door te behandelen als de buitentemperatuur tussen de 12 en 20 graden is, dit is dus bij uitstek een voor- en najaarsbehandeling!

Zonnen, sporten, zwaar tillen en saunabezoek na deze behandeling raad ik af. Vermijd gedurende 6 weken zonlicht zoveel mogelijk en gebruik dagelijks een sunblock op de behandelde plekjes zodra de korstjes verdwenen zijn. De T-AWAY methode is een symptomatische behandeling. De adertjes verdwijnen uit het zicht, maar er is niets gedaan aan de oorzaak. De meeste mensen kiezen ervoor om met deze behandeling te starten en daarna door te gaan met behandelingen die het ontstaan van nieuwe couperose kunnen helpen voorkomen. Mocht je meer willen weten over het aanpakken van de oorzaak dan verwijs ik je graag naar de informatie over Environ op mijn website.

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan een behandeling?

Ik raad je aan om kort voor de behandeling je haren te wassen. In verband met korstvorming mag je tot 72 uur na de behandeling je gezicht niet natmaken. De korst moet goed kunnen drogen zodat de behandelde plek optimaal geneest.

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling zijn irritaties zoals plaatselijke zwellingen en roodheid niet ongebruikelijk. Er vormt zich een korstje dat doorgaans na een dag of vijf vanzelf zal verdwijnen. De behandelde plek geneest binnen een aantal dagen. Hoewel het zelden tot nooit voorkomt, bestaat er een kleine kans op het veranderen van het behandelde weefsel of op het ontstaan van littekens. Met name het niet naleven van instructies kan ervoor zorgen dat er zich een overvloedig gepigmenteerde beschadiging voordoet. Deze zal over het algemeen binnen 3 tot 6 maanden verdwijnen.

Als de onderstaande contra-indicaties op jou van toepassing zijn kan ik je helaas niet behandelen met de T-Away methode.

 • Pacemaker
 • Trombose
 • Kanker
 • Huidaandoeningen die niet duidelijk door een dokter zijn gediagnosticeerd
 • HIV
 • Hemofilie / Bloederziekte
 • Zwangerschap
 • Epilepsie

De onderstaande indicaties staan een behandeling niet in de weg, maar kunnen wel een negatief effect hebben op het resultaat:

 • Diabetes
 • Het nemen van bloedverdunnende medicijnen
 • Plekken die met een type filler zijn geïnjecteerd
environ-logo-wit
janeiredale-logo-wit
maria-galland-klein-wit
laviesage-logo-wit
advanced-nutrition-wit-klein