Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd. Het is een gesteelde goedaardige uitstulping van de huid. Ze kunnen dezelfde kleur als je huid hebben maar ook wel donkerder zijn. Ze komen voor in de hals, op het gezicht, onder de oksels of in de liezen. Ze zijn goed te behandelen door middel van coagulatie van het steeltje. Dit doe ik met de T AWAY. De hoogfrequente wisselstroom zorgt ervoor dat het steelwratje verwijderd kan worden. Dit gaat met behulp van een naald, waarmee ik de stroom naar het lichaam breng en het steeltje met het warme puntje van de naald aantik waardoor het steelwratje loslaat. Er kan een korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

Fibromen ontstaan vaak spontaan: het is een afwijking in het bindweefsel en ze zijn in principe ongevaarlijk maar kunnen wel duiden op een onderliggend probleem in de insulinehuishouding. Overmatig gebruik van koolhydraten, te veel omega 6-vetten (met name linolzuur) en een tekort aan omega 3-vetten en vitamine D3 is, samen met een gebrek aan beweging, de hoofdoorzaak. Vooral geraffineerde voeding, zoetmiddelen zoals glucose-fructosesiroop, frisdranken, melkproducten, tarweproducten en eenzijdige voeding met een gebrek aan nutriënten zoals mineralen dragen bij aan dit probleem. Kant-en-klaar maaltijden, voeding uit pakjes met E-stoffen en smaakversterkers vormen bijna een garantie voor insulineresistentie.

Bepaalde supplementen kunnen helpen om het insulinemetabolisme te verbeteren. Vooral SkinSecure (4 per dag), samen met SkinProtect (3 per dag) van Laviesage kunnen bijdragen aan een goedinsulinemetabolisme.

 

environ-logo-wit
janeiredale-logo-wit
maria-galland-klein-wit
laviesage-logo-wit
advanced-nutrition-wit-klein